• 74% dintre americanii cu drept de vot se tem că votul electronic ar duce la fraudarea alegerilor.
  • Este prima oară când democrații și republicanii sunt de acord cu aceeași idee.
  • Americanii s-ar fi molipsit de la Trump, care a susținut amânarea alegerilor.
  • Doar Congresul poate schimba data alegerilor, iar ideea a fost respinsă.

Un sondaj derulat de Reuters și Ipsos arată că americanii, indiferent de culoarea politică, sunt îngrijorați de posibilitatea unei fraude la alegerile prezidențiale, relatează Reuters.

74% dintre americanii cu drept de vot se tem de fraudarea alegerilor prin intermediul votului electronic, dintre care 80% sunt republicanii și 70% democrați.

Analizând datele colectate în urma sondajului, Reuters afirmă că nu mulți americani vor accepta rezultatul alegerilor, infiferent cine va fi candidatul ales, Donald Trump sau Joe Biden, care pare să fie favoritul americanilor, în prezent.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Chiar dacă votanții republicani ar dori ca alegerile prezidențiale să fie amânate, membrii congreselor Democrate și Republicane au respins această idee.

Donald Trump a susținut și el amânarea alegerilor, însă doar Congresul are autoritatea legală de a schimba data alegerilor prezidențiale.

73% dintre votanții americani se tem că nu vor putea vota, 80% dintre aceștia sunt democrați și 60% republicani.

Totuși, 67% dintre alegători cred că votul prin corespondență ar fi o soluție corectă pentru alegerile prezidențiale și nu se gândesc la fraudarea sondajelor.

Sondajul derulat de Reuters și Ipsos a avut la bază un eșantion de 1215 americani, dintre care 1027 au confirmat că au drept de vot.