Trump intră în istoria sângeroasă a SUA: Lista Președinților americani asasinați și a tentativelor de asasinare

Trump spune că a fost împușcat în „partea superioară a urechii drepte” la un miting din Butler, Pennsylvania. Mitingul avea loc cu doar câteva zile înainte de Convenția Națională Republicană, unde Trump urma să-și anunțe candidatul la funcția de Vicepreședinte.

Atacatorul a fost ucis de Serviciile Secrete ale SUA. Convenția Națională Republicană se va desfășura luni, așa cum a fost stabilit.

În urma îngrijirilor medicale, Trump „se simte bine”. Fostul Președinte al SUA a vorbit la telefon cu Președintele Biden, care a condamnat atacul sângeros.

O anchetă a Serviciilor Secrete ale SUA și a FBI-ului este în curs de desfășurare.

Istoria sângeroasă a SUA

Trump nu este singurul Președinte al SUA supus unor atacuri sângeroase.

Mai mulți președinți, foști președinți și candidați la președinție au fost atacați în istoria SUA, potrivit unui raport CNN din 2011 și a unei liste de cazuri de violență politică care include atacuri asupra senatorilor, congresmenilor și guvernatorilor, atacuri compilate de biblioteca de cercetare a CNN.

Președinți, foști președinți sau candidați la președinție au supraviețuit mai multor încercări de asasinat. De menționat că toți președinții se confruntă cu amenințări, iar toți foștii președinți beneficiază pe viață de protecția Serviciilor Secrete:

Patru Președinți ai SUA au fost asasinați

R.F.K candida la președinție

Robert F. Kennedy era senator din New York când candida pentru Președinție, în 1968. RFK a fost împușcat la Hotelul Ambassador din Los Angeles în noaptea în care a câștigat primarul democratic din California.

Ucigașul său, Sirhan Sirhan, este încă în închisoare în California și i-a fost recent refuzată o cerere de eliberare condiționată.

Fiul său, Robert F. Kennedy Jr., este un candidat independent pentru președinție în acest an.

Vorbind despre atacul asupra lui Trump, Robert F. Kennedy Jr. a reflectat asupra experienței sale cu privire la asasinarea tatălui său, Robert F. Kennedy, și a unchiului său, fostul Președinte John F. Kennedy, în timpul unui interviu pentru NewsNation.

Robert F. Kennedy Jr. a spus că înțelege impactul incidentului de la mitingul lui Trump din Butler, Pennsylvania, „probabil la fel de bine ca oricine” și că speră că oamenii vor condamna atacul violent asupra fostului Președinte.

Exit mobile version