Trump: „Nu voi participa la învestirea în funcție a lui Biden“. Când s-a întâmplat ultima dată acest lucru în istoria Americii

Trump: „Nu voi participa la învestirea în funcție a lui Biden“. Când s-a întâmplat ultima dată acest lucru în istoria Americii Profimedia
  • Donald Trump nu va participa la învestirea în funcție a lui Joe Biden
  • Acest lucru s-a întâmplat pentru ultima dată în SUA în 1869

După mai multe speculații cum că Trump nu va participa la învestirea în funcție a lui Biden, președintele a confirmat, într-un nou tweet, că nu va fi prezent la evenimentul din 20 ianuarie.

Pentru toți cei care au întrebat, nu voi participa la inaugurarea de pe 20 ianuarie“, a scris pe Twitter președintele în funcție al Statelor Unite.

Anunțul lui Trump vine la doar o zi după ce a recunoscut că va părăsi în curând funcția.

Trump va încălca astfel una dintre cele mai vechi tradiții privind transferul pașnic de putere. Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său.

Acest lucru s-a întâmplat pentru ultima dată în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Singurii alți doi președinți care nu au fost la inaugurările succesorilor lor au fost John Adams în 1801 și John Quincy Adams în 1829.