• Donald Trump a fost achitat, sâmbătă, de Senatul SUA.
  • Trump a fost judecat pentru „incitare la insurgență”.
  • Fostul președinte al SUA promite să continue să apere „măreția Americii”.

Democrații nu au avut câștig de cauză în fața lui Donald Trump, în cel de-al doilea „impeachmeant”, după ce nu au reșit să adune numărul necesar de voturi pentru a-l condamna pe fostul președinte.

Doar 57 de senatori au votat în favoarea punerii sub acuzare, în vreme ce 43 (republicani) au votat „împotrivă”. Însă, pentru punerea sub acuzare erau necesare minimum 67 de voturi.

După ce a fost achitat, Donald Trump a a oferit și prima reacție. Prin declarația sa, Trump promite să continue să apere „măreția Americii” și a a catalogat procesul din Senatul SUA drept „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria țării”.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Trump: „Niciun președinte nu a fost tratat în acest fel”

Mișcarea noastră magnifică, istorică și patriotică, Make America Great Again, abia a început. În lunile următoare, voi avea multe de împărtășit cu voi și aștept cu nerăbdare să continuăm călătoria noastră incredibilă pentru măreția Americii. Vreau să mulțumesc echipei de avocați dedicați și celorlalți care au lucrat neîncetat să apere justiția și adevărul”, a spus Donald Trump, după ce a fost achitat și după cel de-al doilea proces al său în Senat.

Cele mai sincere mulțumiri pentru senatorii SUA și pentru membrii Congresului care au susținut Constituția, în fața căreia toți ne supunem, dar și principiile legale sacre care stau la baza țării noastre. Niciun președinte nu a fost tratat în acest fel”, a spus compleat Trump.

Rămânem o familie, o nație unită în fața lui Dumnezeu. Este responsabilitatea noastră să păstrăm această moștenire pentru copiii noștri și generațiile viitorului. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi și să binecuvânteze întotdeauna SUA”, a reacționat Trump.