• Conţinutul anumitor postări ale campaniei conţineau simboluri care incită la ură
  • Conform unui purtător de cuvânt al Facebook, o parte din conţinutul campaniei preşedintelui Trump a inclus un simbol interzis fără a oferi un context
  • Facebook a invocat încălcarea politicii destinate să combată ura organizată

Facebook a dezvăluit că a eliminat postările şi anunţurile aferente campaniei preşedintelui Donald  Trump. Platforma socială a invocat încălcarea politicii companiei cu privire la ura organizată. Anunţurile vizau mişcarea Antifa, pe care au descris-o drept o grupare mafioată de extremă stânga, şi au utilizat în conţinut un triunghi orientat cu vârful în jos. Postările de tip anunţ postate în cadrul campaniei au avut rolul de a sprijini apelurile preşedintelui Trump de a desemna mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă.

Triunghiul roşu inversat, folosit în conţinutul postărilor, este un marcaj folosit de nazişti pentru a desemna prizonierii politici din lagărele de concentrare, potrivit Ligii Anti-Defăimare.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că includerea unui simbol nazist în conţinutul postărilor de campanie ale lui Trump reprezintă o încălcare a politicii desemnate să combată manifestările care incită la ură.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

În replică, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui Donald Trump, Tim Murtaugh, a spus că „triunghiul roşu inversat este un simbol folosit de Antifa, aşa că a fost inclus într-un anunţ despre Antifa”.