Trump trăiește într-o lume paralelă cu realitatea din America: „99% dintre cazurile de COVID-19 sunt inofensive”

Trump trăiește într-o lume paralelă cu realitatea din America: „99% dintre cazurile de COVID-19 sunt inofensive” Sursa Foto: Abaca Press
  • Preşedintele american, Donald Trump, insistă că strategia sa de combatere a COVID-19 funcţionează.
  • Asta în ciuda faptului că mai multe state au raportat cifre record în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri, scrie CNN.
  • Donald Trump a denumit pandemia de COVID-19 „ciuma teribilă din China”.

Într-un discurs susţinut la Casa Albă, cu ocazia Zilei Independenţei Americii, preşedintele american a insistat că strategia sa de a combate COVID-19 se „mişcă bine” şi că 99% dintre cazuri sunt ”total inofensive”.

În discursul său, preşedintele a numit virusul „ciumă teribilă din China” şi a avertizat că Beijingul „trebuie să fie tras la răspundere” pentru răspândirea sa în întreaga lume.

Trump a declarat că SUA a testat până acum aproape 40 de milioane de oameni să că în acest fel „arătăm că 99% dintre cazuri sunt total inofensive”.

„Rezultate pe care nicio altă ţară nu le poate arăta, deoarece nici o ţară nu are testele pe care le avem noi, nici din punct de vedere al numerelor şi nici al calităţii”, a declarat Trump.

El a mai spus că SUA produce halate, măşti şi echipamente chirurgicale, care înainte erau „făcute aproape exclusiv în ţări străine, în special China, de unde provine, în mod ironic, acest virus şi altele”.

„Secretomania Chinei şi înşelăciunile sale au permis ca virusul să se răspândească în întreaga lume: 189 de ţări”, a adăugat el.

Autorul articolului: Anamaria Cadis