Trump revine la locul tentativei de asasinat din Pennsylvania. Acesta participă la un miting cu Vance și Musk

 Fostul Președinte Donald Trump intenționează să se întoarcă sâmbătă la locul în care un bărbat înarmat a încercat să-l asasineze în iulie, scrie APNews.

Partenerul de cursă al lui Trump, senatorul de Ohio JD Vance, va fi, de asemenea, prezent la Butler Farm Show, la fel ca miliardarul Elon Musk, în timp ce campania crește potențialul de generare de titluri al revenirii sale cu doar 30 de zile înainte de încheierea campaniei strânse împotriva vicepreședintelui democrat Kamala Harris și a guvernatorului din Minnesota Tim Walz.

Campania preconizează că zeci de mii de oameni vor participa la ceea ce este prezentat ca un „omagiu adus spiritului american”. Se pare că hotelurile, motelurile și hanurile locale sunt pline, iar unii participanți nerăbdători soseau deja vineri, potrivit unei pagini locale de Facebook.

„Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în Butler, Pennsylvania, pentru a onora victimele din acea zi tragică”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Karoline Leavitt. „Dorința Pennsylvanians de a se alătura președintelui Trump în întoarcerea sa la Butler reprezintă puterea și rezistența poporului american.”

Trump va folosi evenimentul de la ora 17.00, ora Europei de Est, pentru a-și aminti de Corey Comperatore, un pompier voluntar lovit și ucis la mitingul din 13 iulie, și pentru a-i recunoaște pe ceilalți doi participanți la miting răniți, David Dutch și James Copenhaver. Aceștia și Trump au fost loviți când trăgătorul Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, a deschis focul de pe un acoperiș nesecurizat din apropiere, înainte de a fi împușcat mortal de trăgători de elită.

Modul în care Crooks a reușit să păcălească forțele de ordine în acea zi și să se urce pe acoperișul unei clădiri, la mică distanță de fostul Președinte, este una dintre multele întrebări care rămân fără răspuns cu privire la cea mai gravă eroare de securitate a Serviciilor Secrete din ultimele decenii. O altă întrebare este mobilul său, care nu a fost niciodată stabilit.

Procurorul districtului Butler, Rich Goldinger, a declarat săptămâna aceasta pentru WPXI-TV că „toată lumea își dublează eforturile pentru a se asigura că acest lucru este făcut corect și în siguranță”.

Trei luni mai târziu, locuitorii orașului sunt divizați cu privire la valoarea întoarcerii sale. Heidi Priest, o locuitoare din Butler care a creat un grup pe Facebook de susținere a lui Harris, a declarat că ultima vizită a lui Trump a alimentat tensiunile politice din oraș.

Trump trebuie să stimuleze prezența la vot în bastioane conservatoare precum Butler County, o comunitate rurală-suburbană, dacă vrea să câștige Pennsylvania în noiembrie. Harris, de asemenea, și-a îndreptat eforturile de campanie către Pennsylvania, organizând în mod repetat mitinguri în această țară, ca parte a campaniei sale agresive în statele critice.

Exit mobile version