• Fostul președinte Trump a accesat rețelele de socializare pentru a-i lăuda pe republicani pentru victoriile cruciale obținute în alegerile de la mijlocul mandatului de marți.
  • Trump a recunoscut ulterior că a votat pentru DeSantis.
  • El a comentat, de asemenea, despre faptul că republicanii nu au reușit să se impună în cursa pentru Senat din Pennsylvania.

Fostul președinte Trump a accesat rețelele de socializare pentru a-i lăuda pe republicani, în special pe cei peste 200 pe care i-a susținut, pentru victoriile cruciale obținute în alegerile de la mijlocul mandatului de marți. El a făcut, de asemenea, un comentariu despre guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, care ar putea deveni un rival în alegerile primare republicane prezidențiale din 2024, și despre realegerea sa triumfătoare.

Acum că alegerile din Florida s-au încheiat, și totul a decurs destul de bine, nu ar trebui să se spună că în 2020 am obținut cu 1,1 milioane de voturi mai mult în Florida decât a obținut Ron D. în acest an, 5,7 milioane față de 4,6 milioane? Doar întrebam?” a declarat Trump miercuri într-o serie de postări pe Truth Social, platforma sa preferată de socializare.

Fostul președinte a rămas în mare parte tăcut cu privire la DeSantis, iar guvernatorul Floridei a lipsit cu desăvârșire de la petrecerea de celebrare a victoriei lui Trump în ziua alegerilor, la Mar-a-Lago din Palm Beach. Războiul lor rece a stârnit discuții în rândul republicanilor că partidul se împarte în mai multe facțiuni, inclusiv susținătorii lui Trump, susținătorii lui DeSantis și cei care nu se identifică cu niciuna dintre tabere. Trump a recunoscut ulterior că a votat pentru DeSantis. Anterior, miercuri, Trump a vorbit cu Fox News Digital, sărbătorind succesul extraordinar” pe care republicanii l-au avut în urma rezultatelor alegerilor de la jumătatea mandatului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Există o știre falsă care spune că am fost supărat – este exact opusul”, a declarat Trump pentru Fox News Digital, respingând informațiile potrivit cărora nu a fost deloc mulțumit de performanțele candidaților pe care i-a susținut. Oamenii pe care i-am susținut s-au descurcat foarte bine. Am avut o cotă de 98,6% în alegerile primare și 216 la 19 în alegerile generale – este uimitor.”

Toți acești tipi care câștigă sunt oamenii mei”, a spus fostul președinte, menționând victoriile cheie ale senatorului Marco Rubio din Florida, ale senatorului nou ales din Ohio, JD Vance, și ale senatorului Ron Johnson din Wisconsin. El a comentat, de asemenea, despre faptul că republicanii nu au reușit să se impună în cursa pentru Senat din Pennsylvania. Imediat după miezul nopții de joi dimineață, Trump și-a reluat discursul de susținere, repetând sintagma că alegerile au fost o victorie foarte mare” pentru republicani.

Deși, în anumite privințe, alegerile de ieri au fost oarecum dezamăgitoare, din punctul meu de vedere personal a fost o victorie foarte mare – 219 VICTORII și 16 PIERDERI în alegerile generale – Cine s-a descurcat vreodată mai bine de atât?”.

Mai multe curse decisive și cu potențial de a decide majoritatea legislativă sunt încă în așteptarea rezultatelor, inclusiv trei locuri în Senat sunt încă în joc: Nevada, Arizona și Georgia. În Nevada, Trump l-a susținut pe Adam Laxalt, care se află la o diferență foarte mică față de senatoarea democrată Catherine Cortez-Masto.

În Arizona, Trump l-a susținut pe Blake Masters, care se află în urma senatorului democrat în funcție Mark Kelly. În Georgia, Trump l-a susținut pe Herschel Walker, care se pregătește pentru un al doilea tur de scrutin – și pentru săptămâni suplimentare de campanie – împotriva senatorului democrat în funcție Raphael Warnock. De asemenea, se așteaptă ca Trump să facă propriul anunț cu privire la alegerile prezidențiale din 2024, deși unii dintre consilierii săi l-au instruit să se abțină până după turul doi al lui Walker.