• În calitate de președinte, am vrut să-mi acord mie însumi Medalia de Onoare a Congresului, dar nu m-au lăsat să o fac, a declarat Trump.
  • Trump a făcut o afirmație similară într-un discurs ținut vineri seară la un miting Salvați America în Arizona.
  • Vineri, în Arizona, au trecut aproape două ore până când Trump a menționat în cele din urmă audierea de joi, 6 ianuarie, numind-o o farsă.

Donald Trump a declarat că a fost descurajat să-și ofere Medalia de Onoare a Congresului – cea mai înaltă distincție pentru valoarea militară în acțiune – în timp ce a ținut capul de afiș al Summitului de acțiune studențească Turning Point USA.

În calitate de președinte, am vrut să-mi acord mie însumi Medalia de Onoare a Congresului, dar nu m-au lăsat să o fac… Au spus că ar fi fost nepotrivit, a declarat Trump în fața unei mulțimi de studenți activiști de dreapta din Tampa, Florida, sâmbătă seara. În alte declarații, care au avut loc la două zile după cea de-a opta audiere publică din cadrul anchetei comisiei din 6 ianuarie privind evenimentele de dinaintea și din timpul revoltei de la Capitoliu și rolul său central, fostul președinte a povestit cum un prieten l-a descris ca fiind cea mai persecutată persoană din istoria țării noastre.

Nu m-am gândit niciodată la asta în acest fel. Nu am avut niciodată timp. Mă luptam mereu cu acești oameni care încercau să mă persecute, a spus el. Nu am avut timp să mă gândesc la faptul că am fost persecutat, pentru că mă luptam cu persecuția. Cu siguranță, nu a existat niciun politician sau președinte tratat așa cum am fost tratat eu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Trump a făcut o afirmație similară într-un discurs ținut vineri seară la un miting Salvați America în Arizona. Într-un discurs amplu la summitul studențesc de sâmbătă seară, după o intrare pe scenă în stil WWE, fostul președinte a trecut în revistă lista sa de nemulțumiri bine uzitate despre criza climatică, mass-media, persoanele trans și ambivalența sa față de NATO.

Într-un moment care a entuziasmat mulțimea, fostul președinte, revenind la propria sa persecuție percepută, a spus: Dacă aș anunța că nu voi candida, persecuția lui Donald Trump ar înceta imediat. Asta este ceea ce vor ei să fac. Dar știți ceva? Nu există nicio șansă să fac asta, a spus el în uralele și aplauzele publicului.

Vineri, în Arizona, au trecut aproape două ore până când Trump a menționat în cele din urmă audierea de joi, 6 ianuarie, numind-o o farsă. Unde se oprește? Unde se termină?, a spus el despre ancheta Camerei Reprezentanților. Să nu uitați niciodată: Tot ceea ce îmi face acest establishment corupt are ca scop păstrarea puterii și a controlului lor asupra poporului american, indiferent de motiv. Ei vor să mă afecteze sub orice formă, astfel încât să nu vă mai pot reprezenta.

Dacă aș anunța că nu voi mai candida pentru o funcție politică, persecuția lui Donald Trump ar înceta imediat”, a spus el. Ei vin după mine pentru că vă apăr. Tot vineri, mulțimea – de altfel entuziasmată de Trump și de candidații săi favoriți în viitoarele alegeri de la mijlocul mandatului – a reacționat negativ când acesta l-a menționat pe Eli Crane, care candidează în alegerile primare republicane pentru Congres.
Și un om extrem de respectat, care tocmai a fost susținut de mine astăzi, viitorul congresman pentru Districtul 2, Eli Crane”, a spus Trump. În câteva secunde au început huiduielile.