• Donald Trump spune că sistemul american de raportare a morţilor e pe dos
  • Trump: Cei ce mor din alte cauze sunt raportaţi decedaţi din cauza COVID
  • Trump: Doctorii şi spitalele iau mai mulţi bani

Preşedintele Donald Trump nu e mulţumit de modul în care Statele Unite raportează morţii de COVID. El spune că sistemul american e „pe dos” faţă de cum e în alte ţări.

În Statele Unite, dacă o persoană are o situaţie de sănătate critică şi se infectează cu coronavirus, decesul va fi pus pe seama COVID. În acest fel, spitalele şi doctorii iau mai mulţi bani, spune preşedintele.

Sistemul de raportare în această ţară nu e în regulă. Dacă cineva e grav bolnav de inimă, aproape de moarte, şi se îmbolnăveşte de COVID, America raportează moarte de COVID, alte ţări raportează decesul din cauza problemei de inimă. Trebuie să investigăm lucrurile, sunt un pic pe dos”, spune Trump.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Preşedintele le-a spus suporterilor din Wisconsin care a fost tratamentul minune care l-a pus pe picioare, în urma infectării cu coronavirus. Uite care au fost primele gânduri ale lui Trump după ce a prins puteri.

Mi-au dat Regeneron şi m-am trezit următoarea zi simţindu-mă ca Superman. Mi-am rupt cămaşa. Vreau să mă întorc, vreau să plec, trebuie să învingem China, trebuie să-i învingem pe toţi”, a spus președintele SUA.