• Donald Trump a declarat că politica sa tarifară urmărește stimularea producției interne de echipamente militare și tehnologice, nu de îmbrăcăminte și încălțăminte.
  • El a susținut că SUA ar trebui să se concentreze pe fabricarea de tancuri, cipuri și computere, în loc de tricouri și șosete.
  • Economia SUA rămâne dependentă de lanțurile globale de aprovizionare, unde multe bunuri sunt produse mai ieftin.

Președintele american Donald Trump a declarat duminică că politica sa tarifară vizează promovarea producției interne de tancuri și produse tehnologice, nu de adidași și tricouri, scrie Reuters.

O nouă direcție pentru industria americană

Vorbind cu reporterii înainte de a urca la bordul Air Force One în New Jersey, Trump a declarat că este de acord cu comentariile secretarului Trezoreriei, Scott Bessent, din 29 aprilie, potrivit cărora SUA nu au neapărat nevoie de o „industrie textilă înfloritoare” – comentarii care au atras critici din partea Consiliului Național al Organizațiilor Textile.

„Nu vrem să facem adidași și tricouri. Vrem să facem echipamente militare. Vrem să facem lucruri mari. Vrem să facem, să facem lucrul A.I.”, a spus Trump.

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

„Nu vreau să fac tricouri, să fiu sincer. Nu vreau să fac șosete. Putem face asta foarte bine în alte locuri. Căutăm să facem cipuri și computere și o mulțime de alte lucruri, precum și tancuri și nave”, a spus Trump.

American Apparel & Footwear Association a declarat, ca răspuns la remarcile lui Trump, că tarifele nu sunt bune pentru industrie. „Având în vedere că 97% din hainele și încălțămintea pe care le purtăm sunt importate și că îmbrăcămintea și încălțămintea sunt deja industria cu cele mai mari tarife din SUA, trebuie să ne concentrăm pe soluții de bun simț care pot mișca acul”, a declarat într-o declarație președintele AAFA, Steve Lamar. „Mai multe tarife vor însemna doar costuri mai mari pentru producătorii americani și prețuri mai mari care vor afecta consumatorii cu venituri reduse”.