• Donald Trump a postat imagini false care sugerează sprijinul lui Taylor Swift, provocând reacții negative din partea fanilor cântăreței.
  • Swift nu și-a declarat sprijinul pentru alegerile din 2024 și l-a criticat anterior pe Trump.
  • Unele imagini par a fi create cu Inteligență Artificială, stârnind acuzații de dezinformare.

Donald Trump a sugerat în mod fals că are sprijinul cântăreței Taylor Swift, postând pe rețelele de socializare imagini false în care cântăreață și fanii ei l-ar fi susținut pe Trump, scrie BBC.

Candidatul republican la președinție a însoțit postările cu mesajul „Accept!”, utilizând imagini care par să fi fost generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Aceste postări au provocat reacții puternice din partea fanilor lui Swift, cunoscuți sub numele de Swifties, care l-au acuzat pe Trump de răspândirea dezinformării.

Deși Taylor Swift nu și-a declarat sprijinul pentru niciun candidat la alegerile din 2024, în 2020 ea a susținut Partidul Democrat și l-a criticat dur pe Trump în timpul mandatului său de președinte. Una dintre imaginile distribuite de Trump îi arăta pe fanii lui Swift purtând tricouri cu mesajul „Swifties for Trump”, iar alta, sub eticheta de „satiră”, parodia un afiș de recrutare din Primul Război Mondial, cu fața lui Swift înlocuind-o pe cea a unchiului Sam, și mesajul „Taylor vrea să votezi pentru Donald Trump”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Swift a fost vocală împotriva lui Trump, mai ales în timpul protestelor naționale cauzate de uciderea lui George Floyd, când l-a acuzat pe Trump de inflamarea rasismului și a supremației albe.

Într-un context similar, la începutul acestui an, BBC a descoperit zeci de deepfake-uri care arătau persoane de culoare susținându-l pe Trump, deși nu s-au găsit dovezi care să lege aceste imagini de campania sa oficială.

Citește și