• Trump amenință mai multe orașe că va trimite trupele federale pentru a calma protestele.
  • New York și Chicago sunt vizate, Trump susținând despre liderii lor că „le este frică să ia măsuri”.
  • Oficialii locali nu vor agenți ai trupelor federale în mijlocul protestelor pentru că aceștia vor înrăutăți situația.

Donald Trump a amenințat că va trimite trupe federale care să gestioneze și să potolească protestele în desfășurare din America, relatează BBC.

În cursul zilei de luni, Trump a criticat mai multe orașe conduse de „liberali democrați”, iar pe lista lui s-au aflat New York și Chicago. Președintele Americii a afirmat că liderii acestor orașe s-au temut să ia măsuri.

„Trimitem trupe federale acolo. Nu putem lăsa orașele să treacă prin așa ceva”, a declarat Trump într-o conferință de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Trump a menționat că New York, Chicago, Philadelphia, Detroit, Baltimore și Oakland au probleme cu protestele violente.

În urmă cu două săptămâni, Trump a trimis agenți ai trupelor federale și în Portland. Unii dintre ei foloseau mașini nemarcate și erau îmbrăcați în echipamente militare de camuflaj. Tensiunile dintre ei și oameni au escaladat, iar liderii locali le-au cerut trupelor să părăsească orașul.

Oficialii locali din Portland au declarat că trupele trimise în mijlocul protestelor nu fac decât să înrăutățească situația și i-au cerut lui Trump să scoată agenții din oraș. Localii l-au acuzat pe liderul Americii că a luat decizia pentru a crește în sondaje.

„Le este frică de acești oameni. Acesta este motivul pentru care nu vor să-i ajutăm. Agenții trupelor federale au fost acolo trei zile și chiar au făcut o treabă fantastică într-o perioadă scurtă de timp. Au prins o mulțime de oameni și i-au băgat la închisoare pe lideri protestelor. Aceștia sunt anarhiști”, a declarat Trump.