• Trump a promis luni că va mobiliza armata federală pentru a pune capăt protestelor violente.
  • Liderul de la Casa Albă a declarat că tulburările din capitala federală sunt „o ruşine”.
  • „Acestea sunt acte de terorism intern”, adaugă președintele american.

La o săptămână după moartea lui George Floyd, președintele american face primele declarații. Într-o video conferință, Donald Trump a amenințat că va scoate pe străzi armata federală dacă protestele violente nu vor înceta, scrie CNN.

Totodată liderul de la Casa Albă a calificat protestele din orașele americane „acte de terorism intern”. În aceeași conferință, Trump s-a numit președintele legii și a ordinii.

„Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa şi proprietatea locuitorilor săi, voi mobiliza armata americană pentru a rezolva rapid problema în locul lor „ spune Trump.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În timp ce acesta declara că este aliatul protestatarilor pașnici, poliţia trăgea cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii adunaţi în faţa porților Casei Albe. Aceeași sursă scrie că înainte de a vorbi Trump a fost văzut un convoi de vehicule militare care se deplase prin complexul prezidențial.

Preșefintele american a promis că se va face dreptate și că moartea lui George Floyd nu a fost în zadar: „Toți americanii au fost afectați și revoltați pe bună dreptate de moartea brutală a lui George Floyd”