• Opinia publică este împărțită dacă supergrupul K-pop ar trebui să fie scutit de recrutare în Coreea de Sud, țara lor natală.
  • Acolo, toți bărbații apți de muncă trebuie să se înroleze pentru un serviciu militar de cel puțin 18 luni.
  • Persoanele care sunt scutite vor fi eliberate din armată după trei săptămâni de pregătire de bază și trebuie să efectueze 544 de ore de muncă voluntară.

Armata sud-coreeană a declarat că este de dorit ca supergrupul K-pop BTS să fie înrolat pentru a asigura corectitudinea. Națiunea este împărțită cu privire la faptul dacă trupa de băieți ar trebui să fie scutită de serviciul militar obligatoriu într-o țară în care toți bărbații apți de muncă trebuie să efectueze între 18 și 21 de luni de serviciu militar.Cu toate acestea, se fac scutiri pentru atleți, muzicieni clasici și tradiționali și dansatori care au câștigat premii de top în competiții care sporesc prestigiul țării.

Parlamentul de la Seul a adoptat un proiect de lege care permite vedetelor globale K-pop, precum BTS, să mute vârsta maximă pentru serviciul național la 30 de ani. Dar acest lucru înseamnă că cel mai în vârstă membru al BTS, Jin, ar putea fi chemat în armată anul viitor, deoarece împlinește 30 de ani în decembrie.

Vineri, comisarul administrației forței de muncă militare, Lee Ki Sik, a declarat parlamentarilor că este „de dorit” ca membrii BTS să își îndeplinească îndatoririle militare.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

La începutul acestei săptămâni, ministrul apărării, Lee Jong-Sup, a ordonat oficialilor să examineze dacă este necesar un sondaj public pentru a lua această decizie. Ministrul culturii, Park Bo Gyoon, a declarat că ministerul său își va finaliza poziția în curând.

Însă Ministerul Apărării Naționale a respins ideea unui sondaj. Potrivit publicației sud-coreene SBS, ministerul a spus într-o declarație oficială: Ministerul Apărării Naționale nu va organiza un sondaj public pe această temă și nici nu va lua decizii cu privire la problema serviciului militar al BTS doar pe baza rezultatului sondajului.

Un sondaj recent a constatat că 61% dintre respondenți au susținut scutirile pentru artiști. Însă 54% dintre persoanele chestionate pentru un alt sondaj au declarat că BTS ar trebui să servească în armată.

În august, Lee a declarat că, dacă membrii BTS se vor înscrie pentru serviciu, este posibil să li se permită să continue să exerseze și să se alăture restului grupului în turneele din străinătate. Persoanele care sunt scutite vor fi eliberate din armată după trei săptămâni de pregătire de bază și trebuie să efectueze 544 de ore de muncă voluntară.