• Joi, parașutiștii americani s-au îmbarcat în zboruri spre Europa de Est.
  • În jur de 1.700 de soldați americani vor fi în Polonia, iar alți 300 se vor afla în Germania.
  • SUA vor trimite 3.000 de militari în Polonia și România.

Trupele americane se pregătesc pentru desfășurarea în Europa de Est. Parașutiști din cadrul armatei americane s-au îmbarcat joi la bordul unor avioane pentru a pleca spre Europa de Est, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

Soldații plecau de la Fort Bragg, în Carolina de Nord. Aproximativ 1.700 de militari, în principal din cadrul Diviziei 82 Aeropurtate, sunt trimiși în Polonia, în timp ce alți 300 se vor deplasa în Germania.

„Ceea ce vedeți astăzi aici… este o instalație pe care o folosim de obicei pentru parașutiști înainte de a se încărca pentru a-și desfășura operațiunea”, a declarat Matthew Visser, purtător de cuvânt al armatei americane.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU, DESPRE NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

„În acest moment este folosită pentru premobilizarea soldaților din Corpul 18 aeropurtat și Divizia 82 aeropurtată care își îndeplinesc ordinul de a fi desfășurați în Europa, atât în Germania, cât și în Polonia, pentru a sprijini asigurarea aliaților noștri din NATO și a partenerilor noștri în descurajarea Rusiei”, a spus el.

Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite în total aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a proteja Europa de Est de o potențială propagare a crizei legate de masarea trupelor rusești în apropierea Ucrainei. Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina. Joi, aceasta a acuzat Washingtonul că i-a ignorat apelurile de a atenua situația.