• Vineri după-amiază, aproximativ 600 de soldați ai armatei urmau să ajungă în oraș.
  • O revoltă a izbucnit apoi, soldată cu doi morți prin împușcare și patru răniți cu răni de glonț.
  • Nu ar trebui și nu ne putem obișnui cu acest tip de eveniment, a declarat grupul de retail ANTAD.

Sute de soldați mexicani au fost trimiși vineri în orașul de frontieră Juarez, după ce o confruntare în închisoare între membrii a două carteluri rivale a provocat o revoltă și schimburi de focuri care au ucis 11 persoane, majoritatea civili, au anunțat autoritățile.

Los Chapos, membrii cartelului Sinaloa, condus anterior de Joaquin El Chapo Guzman, și grupul local Los Mexicles s-au confruntat într-o închisoare joi după-amiază, a declarat ministrul adjunct al securității, Ricardo Mejia.

O revoltă a izbucnit apoi, soldată cu doi morți prin împușcare și patru răniți cu răni de glonț, a declarat Mejia, vorbind alături de președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador la o conferință de presă obișnuită. Alte 16 persoane au fost rănite în lupte, a precizat el. Oficialii nu au precizat care a fost cauza ciocnirilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În urma revoltei, mexicanii s-au dezlănțuit în oraș, au declarat autoritățile, ucigând nouă civili. Printre aceștia se aflau patru angajați ai unui post de radio, inclusiv un prezentator, a declarat Mejia.

În cealaltă parte a orașului, magazinele de proximitate au fost atacate cu focuri de armă și incendiate. FEMSA, compania mamă a lanțului Oxxo, a declarat într-un comunicat că unul dintre angajații săi și o femeie care candida pentru un loc de muncă au fost uciși în violențe. Vineri dimineață, în jurul orei 1.00, șase presupuși membri ai Mexicles au fost arestați de poliția locală, cu ajutorul armatei și al Gărzii Naționale, a declarat Mejia.

Vineri după-amiază, aproximativ 600 de soldați ai armatei urmau să ajungă în oraș după acea confruntare. Primarul (din Juarez) Cruz Perez ne-a anunțat că (orașul) este acum într-o stare de calm; ordinea publică a fost restabilită, a declarat Mejia.

Sperăm că nu se va mai întâmpla din nou, pentru că au fost atacați oameni nevinovați, a declarat Lopez Obrador. Atacurile de joi urmează confruntărilor dintre carteluri și armată din centrul Mexicului, care au dus la incendierea unor taxiuri, autobuze și a aproximativ 20 de magazine Oxxo, a declarat Lopez Obrador.

Nu ar trebui și nu ne putem obișnui cu acest tip de eveniment, a declarat grupul de retail ANTAD. Mexicul nu îl merită.