• Forțele speciale ale poliției au fost detașate pe străzile din Minsk
  • Azi au loc proteste masive împotriva lui Alexander Lukashenko, președintele reales al Belarusului
  • Câteva persoane au fost deja arestat

Forțele speciale ale poliției din Belarus au fost detașate pe străzile din Minsk, înaintea protestelor care contestă realegerea lui Alexander Lukashenko în funcția de președinte al țării, informează BBC.

Polițiștii au format un cordon în zona Pieței Independenței din centrul orașului, acolo unde manifestanții se vor aduna. Mai multe persoane au fost deja arestate, conform sursei citate.

Belarusul se confruntă cu proteste și violențe de stradă, după ce Lukashenko a fost reales în funcție pe 9 august, pentru a șasea oară consecutiv. Acesta se află la putere de 26 de ani, iar mai multe voci, printre care și a contracanditatei sale în cursa electorală, admit că scrutinul a fost fraudat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

De asemenea, ieri, autoritățile de la Minsk au retras acreditările pentru 17 jurnaliști, majoritatea cetățeni belaruși, care au relatat către instituții media străine. Doi dintre cei afectați sunt jurnaliști ai serviciului rus al BBC, instituția media condamnând ferm încercarea de înăbușire și cenzurare a jurnalismului independent.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Ffranakviacorka%2Fstatus%2F1300060516283568129&widget=Tweet