• Casa Albă îi reproșează lui Tucker Carlson pentru modul în care a fost prezentat atacul din 6 ianuarie
  • Administrația Biden rareori critică numele vedetelor media conservatoare, dar un secretar adjunct de presă a declarat că dl Carlson „nu este credibil” .

Într-o ofensivă neobișnuită împotriva unei importante vedete conservatoare de televiziune, administrația Biden l-a criticat direct miercuri pe prezentatorul Fox News Tucker Carlson pentru prezentarea pe care a făcut-o în direct a atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului ca fiind un eveniment în mare parte pașnic, o descriere pe care Casa Albă a considerat-o falsă”, potrivit NYT.

Suntem de acord cu șeful poliției Capitoliului și cu o gamă largă de legislatori bipartizani care au condamnat această descriere falsă a atacului violent și fără precedent asupra Constituției noastre și a statului de drept – care i-a costat viața pe polițiști” , a declarat într-un comunicat un adjunct al secretarului de presă al Casei Albe, Andrew J. Bates.

De asemenea, suntem de acord cu ceea ce avocații și directorii Fox News au subliniat acum în mod repetat în mai multe instanțe de judecată: că Tucker Carlson nu este credibil” , a adăugat Bates.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Casa Albă a lui Biden a fost prudentă în trecut în criticile sale la adresa acoperirii de către Fox a alegerilor din 2020 și a urmărilor acestora, citând uneori legea Hatch Act care îi împiedică pe oficialii administrației să vorbească despre chestiuni legate de campanie.

Carlson și-a apărat decizia de a difuza imaginile, spunând că era necesar pentru transparență.

Oricine ar putea să se uite la înregistrare și să decidă ce crede” , a scris el într-un articol pe site-ul Fox News, marți seara târziu.

În reportajul de luni, Carlson a susținut că doar un număr mic dintre cei care au intrat ilegal în Capitoliu, în timp ce Congresul încerca să certifice oficial victoria electorală a președintelui Joe Biden în 2020, erau „huligani” și a spus că majoritatea covârșitoare nu erau.

„Au fost pașnici, au fost ordonați și blânzi. Nu erau insurgenți, erau turiști”, a spus el.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, l-a acuzat marți pe președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, că l-a ajutat pe Fox News să alimenteze teoriile conspirației, furnizând videoclipurile folosite de rețeaua de televiziune prin cablu pentru a-i prezenta pe revoltați ca fiind pașnici.

McCarthy a declarat că nu regretă decizia sa de a publica imaginile, adăugând că a făcut-o în interesul transparenței.

Un purtător de cuvânt al Fox News nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Susținătorii fostului președinte Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie 2021, în timp ce Congresul certifica rezultatul alegerilor din 2020.

Cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au murit în timpul sau la scurt timp după revoltă, iar peste 140 de polițiști au fost răniți. Vicepreședintele de atunci Mike Pence, membri ai Congresului și membri ai personalului au fugit pentru a-și salva viața în mijlocul haosului.