• Tudorel Andrei: Luni începe partea de culegere din teren, dar noi, efectiv, am început această acțiune în urmă cu doi ani. E o activitate foarte complexă dintr-un motiv foarte simplu:  România are peste 3,2 milioane de exploatații agricole, mici, mari, dar avem 3,2 milioane. Practic, avem o treime din numărul exploatațiilor agricole care sunt la nivelul UE
  • Tudorel Andrei: Întrebările sunt adresate nu proprietarului, ci acelui care vine și administrează suprafața de teren. Este un recensământ al utilizării terenurilor agricole, nu al proprietății. Aceasta este caracteristica importantă. Pot fi admnistratori din București, dar terenul să fie localizat în diferite județe, limitrofe, sau în orice județ din țară, atunci întrebările sunt adresate celui care administrează după sediul juridic.
  • Tudorel Andrei: Avem deja o listă a exploatațiilor agricole, sunt repartizate pe recenzori. Nu e de genul recenzorul o ia din casă în casă și întreabă. Eu sper că nu există suspiciunea oamenilor, dar probabil cel mai dificil va fi să facă diferența între ceea ce are în proprietate și în a declara ceea ce are în administrare.

Sâmbătă, 8 mai, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum a reușit să rămână la conducerea INS din 2013 și până acum? Ce presupune recensământul agricol general care începe luni, 10 mai? De ce este important acest recensământ? Ce aduce nou? Ce temeri au statisticienii? Ce spun cifrele despre agricultura românească? De ce a fost amânat recensământul polulației și locuințelor pentru anul viitor? Ce se va întâmpla cu populația României pe fondul scăderii natalității?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU