• Miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor.
  • Mihai Tudose: România e „pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaționalelor”
  • Mihai Tudose: „Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice”

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că România e „pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaționalelor”. Reacția liderului PSD vine după ce miniștrii de Finanțe ai țărilor G7 au ajuns la un acord privind taxarea multinaționalelor.

Europarlamentarul Mihai Tudose a scris sâmbătă pe Facebook că vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%.

Vicepreședintele PSD susține însă că România este „pe contrasens”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali. Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos. Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal”, a scris Mihai Tudose pe rețeaua de socializare.

Acesta a precizat că susține ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat: „Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o…”.