• Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a tulpinii britanice.
  • Noua mutație a fost observată în trecut și în Africa de Sud și Brazilia.
  • Vaccinurile ar oferi în continuare eficacitate ridicată.

Tulpina nouă de coronavirus care s-a răpândit în Marea Britanie a suferit o nouă mutație, spun specialiștii, citați de BBC.

Testele au indicat o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2, numită E484K, care a fost deja observată în variantele de coronavirus din Africa de Sud și Brazilia.

Deși astfel de mutații pot reduce eficacitatea vaccinurilor, oamenii de știință sunt de părere că cele existente deja pe piață vor funcționa în continuare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Insitutul de Sănătate Publică din Anglia a descoperit mutația E484K în 11 din cele 214.159 de teste prelevate, însă temerea autorităților rămâne ridicată. Doctorul Julian Tang, de la Universitatea din Leicester, a descris fenomenul ca fiind „unul îngrijător, chiar dacă nu este total neașteptat”.

„Dacă nu se vor respecta regulile de carantină, nu doar că virusul va continua să se răspândască, dar va și evolua”, a mai spus medicul.

Rezultatele vaccinului Moderna au sugerat faptul că este eficient împotriva acestor noi mutații, chiar dacă răspunsul sistemului imunitar poate să fie mai redus sau nu atât de prelungit.