• Muncitorii MMA au descoperit tunelul în timp ce săpau în Digbeth, în estul orașului Birmingham. Odată deschis, s-a descoperit că acesta duce la pivnița The Old Crown. Nimeni nu a reușit încă să afle la ce a fost folosit tunelul.
  • Echipa a luat legătura cu arheologii care au declarat că tunelul nu prezintă un interes istoric deosebit. Antreprenorul raportează că, în ciuda vechimii sale, acesta este în stare bună.
  • Compania mai spune că descoperirea tunelului nu va afecta lucrările de extindere a metroului, deoarece acestea s-au mutat deja mai sus pe strada principală. Deocamdată, gaura este acoperită din nou, nefiind încă stabilite planuri cu privire la ce se va face cu ea pe termen lung.

Muncitorii care lucrează la extinderea metroului din West Midlands au descoperit un tunel necunoscut care duce la cel mai vechi pub din Birmingham, The Old Crown, care datează din 1368, scrie New Civil Engineer.

Midlands Metro Alliance (MMA) realizează extinderea metroului din Birmingham Eastside. Este vorba de 1,7 km de cale ferată din centrul orașului până la Digbeth.

Muncitorii MMA au descoperit tunelul în timp ce săpau în Digbeth, în estul orașului Birmingham. Odată deschis, s-a descoperit că acesta duce la pivnița The Old Crown. Nimeni nu a reușit încă să afle la ce a fost folosit tunelul.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Echipa a luat legătura cu arheologii care au declarat că tunelul nu prezintă un interes istoric deosebit. MMA raportează că, în ciuda vechimii sale, tunelul este în stare bună.

Compania mai spune că descoperirea tunelului nu va afecta lucrările de extindere a metroului, deoarece acestea s-au mutat deja mai sus pe strada principală. Deocamdată, gaura este acoperită din nou, nefiind încă stabilite planuri cu privire la ce se va face cu ea pe termen lung.

Lucrările la metrou avansează în UK

Extinderea Digbeth va fi în cele din urmă continuată până la noua stație HS2 Birmingham Interchange, deși acea parte este încă în curs de dezvoltare și nu face parte din proiectul de extindere a metroului din West Midlands, aflat în prezent în construcție.

Proiectul de extindere, în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, este cel mai mare proiect de metrou ușor în curs de desfășurare din Regatul Unit. Acesta va tripla dimensiunea rețelei de metrou West Midlands și va adăuga 16 stații noi.

În luna februarie, a fost pusă prima cale ferată de 300 de metri pentru acest proiect, pe distanța de 11 km dintre Wednesbury și Brierley Hill. Aceeași extindere a atins recent o altă etapă importantă, cu o turnare semnificativă de beton la Castle Hill, în Dudley.

Mai departe, de-a lungul acestei extinderi, au avut loc lucrări de modernizare și descoperire a serviciilor de utilități la The Embankment din Brierley Hill. Acest lucru este în vederea pregătirii construcției în viitorul apropiat.

Proiectul este în curs de deschidere pentru public în 2024.