Armata turcă a omorât, duminică, 15 militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG), în cadrul unei operaţiuni antiteroriste într-o zonă din Siria aflată sub controlul forţelor turce şi a grupurilor insurgente aliate.

Schimburile de focuri au avut loc în nord-estul Siriei, într-o zonă de 120 de kilometri pătraţi aflată de anul trecut sub controlul armatei turce şi a grupurilor insurgente aliate.

Turcia susţine că militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) încercau să comită atacuri teroriste. Ankara consideră organizaţii teroriste grupurile insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Comandourile noastre eroice au dat o nouă lovitură organizaţiei teroriste PKK/YPG. Cincisprezece terorişti din cadrul PKK/YPG care încercau să se infiltreze în zona aflată sub control turc dinspre sud, pentru a comite un atac, au fost neutralizaţi cu succes”, a comunicat Ministerul Apărării de la Ankara, citat de agenţia Reuters.

Grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) a fost aliat al Statelor Unite în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.