• Președintele Forumului Internațional BRICS, Purnima Anand, a declarat joi că Turcia, Egiptul și Arabia Saudită doresc să se alăture BRICS.
  • Vorbind pentru presa rusă Izvestiya, Anand a precizat că organizația formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a discutat despre posibile noi state membre în timpul ultimului său summit.
  • Anterior, Iranul și Argentina și-au depus de asemenea cererile de aderare la organizație, după cum a precizat Rusia.

Președintele Forumului Internațional BRICS, Purnima Anand, a declarat joi că Turcia, Egiptul și Arabia Saudită doresc să se alăture BRICS, adăugând că o decizie privind admiterea unora dintre aceste țări ar putea avea loc în timpul următorului summit al organizației, în 2023, precizează Baha.

Vorbind pentru presa rusă Izvestiya, Anand a precizat că organizația formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, a discutat despre posibile noi state membre în timpul ultimului său summit, care a avut loc pe 23 și 24 iunie la Beijing.

„Toate aceste țări și-au arătat interesul de a adera și se pregătesc să depună cereri de aderare. Cred că acesta este un pas bun, deoarece extinderea este întotdeauna percepută pozitiv, va consolida în mod clar influența BRICS în întreaga lume”, a explicat ea, precizând că speră ca acest lucru să se întâmple „foarte repede’”, întrucât ‘„toți reprezentanții nucleului asociației sunt interesați de extindere” . „Deci va fi foarte curând” , a conchis Anand.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Anterior, Iranul și Argentina și-au depus de asemenea cererile de aderare la organizație, după cum a precizat Rusia.

Argentina și Iran au depus cereri de aderare la BRICS

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a dezvăluit luni că atât Argentina, cât și Iranul au depus cereri de aderare la BRICS, conform agenției de presă EFE.

„În timp ce Casa Albă se gândea la ce altceva în lume va fi oprit, interzis și stricat, Argentina și Iranul au depus cereri de aderare la BRICS”, a scris Zakharova pe canalul său de Telegram. În urma anunțului ei, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Saeed Khatibzadeh, a confirmat că Teheranul a cerut să adere la acest bloc.

Anterior, Moscova și-a exprimat sprijinul pentru extinderea organizației, menționând că țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) ar putea fi fundamentul noii ordini mondiale.