• Erdogan amenință Grecia cu războiul
  • Grecii vor să-și extindă apele teritoriale din Mediterana
  • Liderii europeni încearcă să aplaneze conflictul

Aliate NATO, Turcia și Grecia par că se îndraptă către război. Miza sunt gazele exploatate din Mediterana. Erdogan e furios pentru că grecii vor să-și extindă apele teritoriale și a trecut la amenințări serioase.

Teama nu vă va schimba soarta. Turcia va lua ce îi aparține din Mediterana, Egee și Marea Neagră. Așa cum noi nu am pus ochii pe teritoriile altora, suveranitate sau interese, nu o să facem compromis pentru ceea ce ne aparține. Suntem hotărâți să facem orice este necesar politic, economic sau militar. Îi invităm pe interlocuitorii noștri să se adune și să evite greșeli care îi vor duce la ruină”, a declarat președintele Turciei.

Discursul lui Erdogan a pus pe jar comunitatea internațională. Mai mulț miniștri din UE încearcă să medieze conflictul dintre Turcia și Grecia, iar Angela Merkel vrea să-l sune pe Erdogan. Miniștrii nemților au fost surprinși la discuții cu microfoanele deschise.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul apărării Germania: Cum a fost?
Heiko Maas, ministru de externe Germania: Greu. Puțin mai neted cu partea grecilor, dar foarte greu cu turcii. Turcii sunt foarte supărați pentru această afacere. Consideră că grecii nu sunt de încredere. Cred va fi un telefon de la cancelarul Germaniei cu președintele Turciei vineri.