• Turcii vor fi obligați să rămână acasă pentru a stopa creșterea cazurilor de infectări, dar și de decese, din cauza virusului SARS-CoV-2
  • Președintele Erdogan a anunțat impunerea unei carantine totale la nivel național  
  • Măsura se va aplica de la sfârșitul lunii aprilie

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat că va impune, din nou, carantinarea totală la nivel național, începând cu 29 aprilie și continuând până în 17 mai, pentru a stopa creșterea infecțiilor și deceselor din cauza virusului SARS-CoV-2, transmite Reuters.

Turcia a înregistrat 37.312 noi cazuri de infectări cu coronavirus și 353 de decese în ultimele 24 de ore, au arătat datele Ministerului Sănătății. Țara, deși este în scădere bruscă de la jumătatea lunii aprilie, ocupă al patrulea loc din lume în ceea ce privește numărul de cazuri de infectări.

Președintele Erdogan a precizat că toate călătoriile pe plan local vor necesita aprobare oficială, în timp ce toate școlile se vor închide, elevii urmând cursurile online.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Turcii vor trebui să rămână acasă, cu excepția iesirilor pentru cumpărături și a tratamentului medical urgent

Noile restricții intră în vigoare de joi, 29 aprilie, și se vor încheia în data de 17 mai.

În urmă cu două săptămâni, Turcia a anunțat carantinarea pe timp de noapte între orele 19:00 și 05:00 în timpul săptămânii, precum și carantina totală în weekend, după ce cazurile au ajuns la niveluri record, dar măsurile s-au dovedit insuficiente pentru a controla pandemia.

Bilanțul total al deceselor în Turcia, o națiune de 84 de milioane, a fost luni de 38.711, arată datele Ministerului Sănătății.

Turcia a impus o carantină totală de patru zile la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an pentru a stopa răspândirea coronavirusului.