• Autoritățile ungare au revizuit condițiile de intrare în Ungaria
  • Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-COVID dacă au certificat de vaccinare

Autoritățile ungare au revizuit condițiile de intrare în Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Românii pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-COVID dacă au certificat de vaccinare.

Astfel, românii care au un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autoritățile din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totodată, MAE precizează că toate celelalte condiții de intrare în Ungaria rămân în vigoare și pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51934.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro, http://budapesta.mae.ro/ și reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12.