Turiștilor americani vaccinați li se va permite să călătorească în UE în această vară

turisti-americani

turisti-americani

Turiștii din Statele Unite vor avea voie să viziteze Uniunea Europeană în următoarele luni, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu, duminică, 25 aprilie, la New York Times.

„Din ceea ce văd, americanii folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)”, a spus ea. „Acest lucru va permite libera circulație și călătoria către Uniunea Europeană”. „Pentru că un lucru este clar: cele 27 de state membre vor accepta, necondiționat, pe toți cei care sunt vaccinați cu vaccinuri aprobate de EMA”, a asigurat președintele Comisiei Europene

„Progrese uriașe”

Ursula von der Leyen nu a dezvăluit o dată specifică, însă The New York Times a spus că noile reguli ar putea fi puse în aplicare încă din această vară, deoarece vaccinările cresc în toată lumea.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite: Moderna, Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson. Arătând spre „enormul progres” al Statelor Unite, Ursula von der Leyen a remarcat că sunt pe cale să vaccineze 70% din populația lor adultă până la jumătatea lunii iunie. Reluarea călătoriilor ar depinde „de situația epidemiologică, dar situația se îmbunătățește în Statele Unite, la fel ca, sperăm, în Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

Pandemia a devastat industria turismului de pe continentul european, după cum demonstrează închiderea frontierelor pentru călătoriile neesențiale introduse de mai multe țări ale Uniunii.

Săptămâna trecută, Grecia, a cărei economie depinde în mare măsură de veniturile generate de turism , a declarat că turiştii din UE și alte cinci țări vor fi scutiți de carantină obligatorie la sosire, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să poată da rezultate negative pentru coronavirus. Uniunea Europeană are în vedere crearea unui pașaport de sănătate pe care ar dori să-l lanseze în această vară.

Exit mobile version