• Comisia Europeană va achiziționa alte 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer.
  • Dozele vor fi adaptate și noilor tulpini ale coronavirusului.
  • Flacoanele vor fi livrate până în 2023.

Comisia Europeană va achiziționa alte 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, care să fie adaptate și noilor tulpini ale coronavirusului, scrie Reuters.

Contractul îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecţii care să sporească imunitatea”, a spus Ursula von der Leyen în timpul unei vizite la fabrica Pfizer din oraşul belgian Puurs.

Dozele vor fi livrate începând de anul acesta, până în 2023, și vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane în următorii doi ani.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Acesta este al treilea contract pe care CE îl semnează cu Pfizer. Primele două au prevăzut livrarea a 600 de milioane de doze de vaccin.

Uniunea Europeană dorește să se axeze mai mult pe vaccinurile pe bază de ARN mesager, produse de Pfizer/BioNTech și Moderna, în detrimentul celor cu adenovirus, dezvoltate de Astrazeneca și Johnson & Johnson.

Ursula von der Leyen: „În această săptămână vom depăși pragul de 150 de milioane de doze administrate“

„În această săptămână vom depăși pragul de 150 de milioane de doze administrate. Deja am vaccinat 123 de milioane de europeni. Suntem pe locul trei în lume, după SUA și China. Sunt încrezătoare că vom avea 70% din populația adultă vaccinată până la sfârșitul verii“, a mai spus Ursula von der Leyen.