Twitter a restricţionat joi temporar contul de campanie electorală al preşedintelui american Donald Trump. Compania a motivat decizia spunând că un videoclip postat despre fiul candidatului democrat la preşedinţie Joe Biden a încălcat regulile reţelei de socializare.

Videoclipul postat de contul echipa lui Trump(@TeamTrump) făcea referire la o ştire apărută în New York Post miercuri, care conţinea presupuse detalii despre afacerile lui Hunter Biden cu o companie energetică ucraineană.

Twitter a anunţat că videoclipul a încălcat regulile împotriva postării de informaţii private, adăugând că este posibil ca deţinătorii contului să fie nevoiţi să şteargă postarea pentru a continua să posteze, relatează Reuters.

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE

„Se va termina într-un proces mare şi există lucruri care se pot întâmpla, care sunt foarte severe, pe care aş prefera să nu le văd întâmplându-se, dar probabil va trebui”, a spus Trump, când a fost întrebat despre decizia luată de Twitter.

Twitter a anunţat miercuri că articolul Post a încălcat politica „materialelor piratate”, care interzice distribuirea conţinutului care conţine informaţii private sau secrete comerciale, obţinut prin hacking.

Facebook şi Twitter au luat măsuri proactive miercuri pentru a restricţiona difuzarea articolului Post în orele de după publicare.