• Postarea pe contul liderului suprem al Iranului despre o teorie a conspirației a vaccinului COVID-19 a fost ascunsă de Twitter.
  • Ayatollah Ali Khamenei are ultimul cuvânt în toate problemele de stat din Iran.
  • Liderul iranian susține că serurile importate din UK și din SUA erau „complet de neîncredere”.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a postat un mesaj pe Twitter privind vaccinurile anti-COVID. Acesta susținea că vaccinurile importate din SUA și Marea Britanie erau „complet de neîncredere”, fapt pentru care Twitter a decis să ascundă postarea sa, potrivit CBS News.

„Nu este puțin probabil ca ei să vrea să contamineze alte națiuni”, a spus tweet-ul, referindu-se la America și Marea Britanie. De asemenea, tweet-ul a susținut că vaccinurile anti-COVID produse în Franța „nu sunt de încredere”.

Iranul nu acceptă „darul” americanilor

În schimb, un tweet pe contul în limba persană al liderului care părea să facă afirmații similare era încă vizibil. Vineri, Khamenei a anunțat interzicerea importului de vaccinuri americane și britanice.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Semiluna Roșie a Iranului a declarat că nu va importa zecile de mii de vaccinuri americane Pfizer-BioNTech pe care un grup de binefăcători din SUA au planificat să le doneze Iranului.

Cu toate acestea, Khamenei a acceptat importurile de vaccinuri din alte locuri „sigure” din străinătate. De la debutul pandemiei, virusul SARS-CoV-2 a infectat peste 1,2 milioane de oameni în Iran și a ucis peste 56.000.