• CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a fost tras la răspundere în fața senatorilor din Congres
  • Senator: „Marcați tweet-uri ale președintelui, dar nu le-ați ascunns pe cele despre negarea Holocastului și ștergerea Israelului de pe hartă”
  • Donald Trump: „Aș vrea să îi văd pe toți tre în split – Dorsey, Zuckerberg și Pichai” (CEO-urile de la Twitter,Facebook,Google)

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a fost luat la rost de politicieni din ambele tabere, dar mai ales de republicani.

Miezul problemei a fost cenzurarea articolului din New York Post
despre laptopul lui Hunter Biden.

Ted Cruz, senator republican: „Domnule Dorsey, cine naiba v-a ales și v-a dat dreptul că decideți ce presa are voie să transmită sau ce poporul american are voie să audă?”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Alți doi senatori republicani au arătat că Twitter acționează împotriva lui Trump, dar nu și a inamicilor Statelor Unite.

Cory Gardner, senator republican: „Mi se pare ciudat că marcați tweet-uri ale președintelui dar nu ați ascuns tweet-urile Ayatollahului despre negarea Holocaustului și apelurile la ștergerea Israelului de pe hartă.”

Roger Wicker, senator republican: „Cum o acuzație a comuniștilor chinezi că armata SUA este de vină pentru COVID a rămas două luni fără să fie verificată?”

Donald Trump vrea de mult să reducă puterea giganților din social media
precum Twitter, Facebook și Google. Aici are de partea lui și democrații.

Donald Trump, președintele SUA: „Nici măcar nu lasă știrile să apară. Iar dovezi sunt foarte, foarte puternice. Trebuie să vorbim cu Big Tech și, într-o formă sau alta, trebuie opriți. Îți iau drepturile. I-aș vrea pe toți trei în split, ca să-i vedem în același timp pe ecran – Jack Dorsey, Mark Zuckerberg și Sundar Pichai.”

Marile rețelele de social media nu sunt trase la răspundere pentru conținutul postat, pentru că sunt considerate platforme de discuție.
Adică spații deschise pentru toate opiniile.