• Senatori republicani și democrați cred că Facebook și Twitter trebuie să se schimbe
  • Republicanii cred că Facebook și Twitter s-au implicat prea mult în alegeri
  • Democrații cred că Facebook și Twitter s-au implicat prea puțin în alegeri

Jack Dorsey și Mark Zuckerberg au fost iar trași de urechi în Senatul Statelor Unite pentru modul în care Twitter și Facebook s-au comportat în campania electorală.

Republicanii și democrații sunt de acord că marile rețele de social media nu mai pot continua așa. Dar conservatorii cred că Facebook și Twitter au făcut prea mult, în timp ce liberalii sunt de părere că nu au acționat suficient.

„Când avem companii care au puterea unor guverne, când au mai multă putere decât presa tradițională, ceva trebuie să se schimbe”, a spus Linsdey Graham, senator republican.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Jack Dorsey a spus în timpul audierii că Twitter a pus un steag roșu în dreptul a peste 300.000 de tweeturi înainte și după alegeri. Iar Mark Zuckerberg este convins că nicio altă companie privată nu a mai făcut ce a făcut Facebook acum pentru protejarea integrității votului.

Dar este clar că mega-companiile au țintă pe spate și că li s-a pus gând rău.
Iar Parler, rețeaua către care au migrat mulți conservatori americani, sătui de cenzura de pe Facebook și Twitter, abia așteaptă noi utilizatori.

„Toată lumea are opinii. Iar unele poate nu sunt în tipare. Corect? MUSCA Dacă îți place un candidat sau altul, sau dacă crezi sau nu în schimbarea climei sau orice altceva, nu ar trebui să fii dat jos de pe Internet din cauza asta”, a declarat John Matze, CEO Parler.