Twitter va suspenda conturile celor care publică e-mail-urile lui Fauci, în care apare ipoteza că SARS-CoV-2 ar fi fost creat de om

  • Rețeaua va suspenda conturile celor care au anunțat că publică e-mail-urile lui Fauci
  • Peste 3.200 de pagini din corespondența lui Anthony Fauci au fost publicate
  • Într-unul din email-uri apare ipoteza că SARS-CoV-2 ar fi fost creat de om

Twitter începe să suspende conturile celor care au anunțat că vor publica noi email-uri scrise sau primite de Anthony Fauci.

Scandalul a pornit acum 3 zile, atunci când site-ul Buzzfeed a publicat peste 3.200 de pagini cu e-mail-uri, pe care le-a obținut cu ajutorul legii pentru libertatea informației.

Cea mai mare controversă este legată de un mail primit în aprilie 2020 de la un director al Alianței EcoHealth, compania care finanțează laboratorul de virusologie din Wuhan, care îi mulțumea, după ce actualul consilier al președintelui Biden a spus că originile virusului sunt naturale.

O altă controversă e legată de un mail trimis în 5 februarie 2020, în care doctorul Fauci îl sfătuia pe fostul secretar de stat al sănătății, să nu poarte mască într-o excursie.

Aceasta este și varianta susținută de democrați. Fauci s-ar fi raportat la dovezile științifice din momentul respectiv. De cealaltă parte, republicanii cer demisia imediată a lui Anthony Fauci.