• Twitter a iniţiat o contestaţie legală în India împotriva ordinelor guvernului de a retrage conţinut de pe platformă.
  • Twitter a reacţionat astfel la o scrisoare din partea guvernului din luna iunie prin care autorităţile avertizau asupra „consecinţelor grave” ale nerespectării unor astfel de ordine.
  • Legea indiană privind tehnologia informaţiei permite guvernului să blocheze conţinutul online care „ameninţă securitatea statului” şi ordinea publică.

Twitter a iniţiat o contestaţie legală în India împotriva ordinelor guvernului de a retrage conţinut de pe platformă.

Gigantul reţelelor de socializare a depus o petiţie la Înalta Curte din statul Karnataka pentru a se opune „mai multor” astfel de ordine, au declarat surse pentru BBC, citat de Mediafax.

Twitter a reacţionat astfel la o scrisoare din partea guvernului din luna iunie prin care autorităţile avertizau asupra „consecinţelor grave” ale nerespectării unor astfel de ordine.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Twitter are peste 24 de milioane de utilizatori în India, potrivit unei estimări.

La câteva ore după depunerea petiţiei, ministrul federal Rajeev Chandrasekhar a scris pe Twitter că toate platformele de internet străine trebuie să respecte legile indiene.

Legea indiană privind tehnologia informaţiei permite guvernului să blocheze conţinutul online care „ameninţă securitatea statului” şi ordinea publică.

Gigantul reţelelor de socializare consideră că ordinele sunt „deficitare din punct de vedere procedural”, iar multe dintre ele „demonstrează o utilizare excesivă a puterii şi sunt disproporţionate”, au declarat sursele.

În ultimul an, autorităţile au cerut gigantului social media să elimine tweet-uri şi să blocheze conturi, invocând obiecţii bazate pe ordinea publică.

Printre acestea se numără conturi şi tweet-uri legate de protestele masive ale fermierilor de anul trecut, conturi ale partidelor de opoziţie şi mesaje critice la adresa modului în care guvernul a gestionat pandemia.