• Trei soldați ruși au murit în urma unui atac cu drone ucrainene asupra unei baze aeriene cruciale din interiorul teritoriului rus, a anunțat Moscova.

Potrivit Ministerului Apărării, o dronă ucraineană a fost doborâtă luni dimineața devreme în apropierea bazei Engels, dar căderea unor resturi a ucis trei soldați.

Atacul este al doilea asupra bazei aeriene Engels, situată la aproximativ 500 km de granița ucraineană.

La începutul acestei luni, trei militari au fost uciși și două avioane au fost avariate în timpul unui aparent atac cu drone ucrainene asupra bazei aeriene Engels.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Ministerul rus al Apărării a declarat că niciun avion nu a fost avariat în urma atacului de luni. Informațiile nu au putut fi confirmate în mod independent de presă.

Baza aeriană Engels din epoca sovietică, numită după filosoful comunist Friedrich Engels, este un loc crucial pentru operațiunile forțelor aeriene ruse împotriva Ucrainei și pentru forțele nucleare strategice ale țării.

Aceasta găzduiește regimentul 121 de aviație, care include escadrilele de bombardiere strategice Tu-95 și Tu-160 ale căror rachete au devastat infrastructura energetică a Ucrainei.