Ucraina acuză Rusia că a lăsat 90.000 de soldați în zona de frontieră

Surse guvernamentale ucrainene informează că armata rusă a lăsat unități militare în regiunea de frontieră cu țara vecină după mai multe manevre. Sursa: Wikimedia
  • Surse guvernamentale ucrainene informează că armata rusă a lăsat unități militare în regiunea de frontieră cu țara vecină după mai multe manevre.
  • Ministerul Apărării de la Kiev a menționat 90.000 de soldați ruși.
  • Kremlinul neagă informațiile legate de suplimentarea efectivelor militare.

Administraţia de la Kiev a anunţat, miercuri, că Rusia a mobilizat aproximativ 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, deşi luni minimizase avertismentele unor oficiali de la Washington privind prezenţa militară rusă.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat miercuri că Rusia a lăsat 90.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei după efectuarea unor exerciţii în ultimele săptămâni. „Trebuie notat că Federaţia Rusă a recurs periodic la practica transferării şi acumulării de unităţi militare pentru a întreţine tensiunile în regiune şi a menţine presiunile politice asupra statelor vecine”, a comunicat Ministerul Apărării de la Kiev.

Conform cotidianului The Washington Post, Administraţia de la Washington a depistat în ultimele zile suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

Administraţia de la Kiev transmisese luni că nu a observat manevre militare neobişnuite în apropierea frontierelor.

Kremlinul a negat informaţiile privind suplimentarea efectivelor militare, catalogându-le drept „false”.

Potrivit site-ului Politico.com, imaginile surprinse de sateliţi comerciali confirmă că Rusia mobilizează trupe şi echipamente militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi monitorizează constant mişcările forţelor militare ruse. Este important să existe transparenţă şi să fie evitate interpretările greşite”, a afirmat marţi un oficial NATO