• Ucraina denunţă un atac al separatiştilor din est
  • Un soldat şi-a pierdut viaţa
  • Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea

Ucraina acuză separatiştii susţinuţi de Moscova că încalcă aproape zilnic acordul de încetare a focului încheiat în 2020. Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatiştii din estul ţării i-au atacat trupele cu mortiere şi arme antitanc, ucigând un soldat. De asemenea, Ucraina acuză separatiştii susţinuţi de Moscova că încalcă aproape zilnic acordul de încetare a focului încheiat în 2020, notează Le Figaro.

Armata ucraineană a declarat că atacul a început de la o locaţie aflată lângă centrul administrativ al separatiştilor din Doneţk şi a adăugat că trupele ucrainene au ripostat.

Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea. După apariţia violenţelor la începutul acestui an, Rusia a adunat 100.000 de soldaţi la frontierele Ucrainei, punându-se problema unei escaladări semnificative a conflictului. La scurt timp, Moscova a anunţat retragerea acestor trupe.

Moscova a susţinut întotdeauna că sprijinul său pentru regiunile separatiste a fost pur politic, în timp ce Kievul şi aliaţii săi occidentali denunţă trimiterea de trupe şi arme la Moscova. Conflictul a luat până acum peste 13.000 de vieţi.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS