• Atacatorii vizează energia, logistica, facilităţile militare, bazele de date guvernamentale şi resursele de informaţii.
  • Scara atacurilor cibernetice este acum mult mai mare, în special în comparaţie cu anii precedenţi.
  • În 2020, au fost înregistrate aproape 800 de atacuri cibernetice, în timp ce în 2021 a sărit la 1.400, iar în 2022 numărul a crescut de peste trei ori.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice asupra ţării în acest an, a declarat un oficial, conform CNN.

Ilya Vitiuk, şeful departamentului de securitate cibernetică al SBU, a declarat e că Ucraina a intrat în 2022 cu opt ani de experienţă în războiul hibrid”, adăugând că în momentul invaziei, eram deja pregătiţi pentru cele mai rele scenarii. Iar atacurile cibernetice masive pe care le-am respins în ianuarie şi februarie au devenit un antrenament suplimentar înainte de invazie”, a spus el.

Scara atacurilor cibernetice este acum mult mai mare, în special în comparaţie cu anii precedenţi, a spus el. În 2020, au fost înregistrate aproape 800 de atacuri cibernetice, în timp ce în 2021 a sărit la 1.400, iar în 2022 numărul a crescut de peste trei ori. Astăzi, ţara agresoare lansează în medie peste 10 atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu ştie despre majoritatea dintre ele”, a declarat Vitiuk.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a adăugat că atacatorii vizează energia, logistica, facilităţile militare, bazele de date guvernamentale şi resursele de informaţii.

Monitorizăm riscurile şi ameninţările în timp real, 24/7. Cunoaştem pe nume majoritatea hackerilor din serviciile speciale ruseşti care lucrează împotriva noastră. Lucrăm la documentarea lor”, a spus Vitiuk, declarând că aceştia vor fi audiaţi la un viitor tribunal militar internaţional.