Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri seară că a primit asigurări din partea omologului său american, Joseph Biden, că Statele Unite vor apăra Ucraina în cazul unei „agresiuni” a Rusiei, după ce Moscova a lansat un avertisment în contextul tensiunilor militare.

Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden. „Am discutat în detaliu despre situaţia din Donbas. Preşedintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în faţa agresiunii Rusiei„, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de agenţia de presă Unian.

Preşedinţia SUA a confirmat informaţiile. „Preşedintele Joseph Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a afirmat susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas şi Crimeea„, a comunicat Casa Albă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Conversaţia lui Volodimir Zelenski cu Joseph Biden a avut loc în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia va fi nevoită să reacţioneze dacă Statele Unite vor trimite trupe în Ucraina. „Nu există niciun dubiu că un astfel de scenariu ar conduce la o amplificare a tensiunilor în apropierea frontierelor Rusiei. Sigur că acest lucru ar necesita măsuri suplimentare din partea Rusiei pentru a-şi garanta securitatea”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia RIA Novosti. Dmitri Peskov a dat asigurări că Rusia nu ameninţă pe nimeni. „Rusia nu ameninţă pe nimeni, nu a ameninţat niciodată pe nimeni„, a subliniat oficialul rus.

Anterior, Washingtonul avertizase Moscova să renunţe la acţiunile de „intimidare” a Ucrainei.