• Un consilier al primarului orașului portuar ocupat a declarat marți că apa potabilă a fost contaminată de gunoaie și cadavre în descompunere, crescând riscul unei epidemii de holeră.
  • Mariupol, orașul ucrainean bombardat fără încetare și asediat de forțele rusești timp de luni de zile, s-ar putea confrunta cu o epidemie mortală de holeră.
  • Într-un alt interviu televizat marți, Andriușcenko a declarat că autoritățile ruse care controlează Mariupol au închis efectiv orașul și au introdus o carantină autoimpusă.

Un consilier al primarului orașului portuar Mariupol a declarat, marți, că apa potabilă a fost contaminată de gunoaie și cadavre în descompunere după luni de asediu și atrage atenția cu privire la o posibilă epidemie de holeră în orașul ocupat de ruși, potrivit NBC News.

Mariupol, orașul ucrainean bombardat fără încetare și asediat de forțele rusești timp de luni de zile, s-ar putea confrunta cu o epidemie mortală de holeră, au avertizat oficialii locali citați de NBC News.

„Vestea nu vine doar de la noi acum, ci și din interiorul orașului”, a declarat Petro Andriushchenko la televiziunea ucraineană.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

El a adăugat că oficialii orașului au primit informații potrivit cărora un oraș rusesc din apropiere, aflat peste graniță, pregătește unități de boli infecțioase în cazul unei epidemii de holeră care ar putea afecta trupele rusești din Mariupol.

„Deci, într-adevăr, această amenințare nu este recunoscută doar de Organizația Mondială a Sănătății și de noi, ci și de ocupanți”, a spus el.

Într-un alt interviu televizat marți, Andriușcenko a declarat că autoritățile ruse care controlează Mariupol au închis efectiv orașul și au introdus o carantină autoimpusă.

„Situația este cu adevărat destul de periculoasă”, a spus el, adăugând că speră că rușii vor permite intrarea în oraș a experților epidemiologici, ucraineni sau internaționali, pentru a ajuta la controlul situației de acolo.

NBC News precizează că nu a putut confirma în mod independent afirmațiile lui Andriușcenko.

Acestea au venit după ce consiliul municipal din Mariupol a avertizat săptămâna trecută că portul de la Marea Azov este în pragul unei creșteri a numărului de boli infecțioase. Acesta a declarat săptămâna aceasta că orașul „se îneacă literalmente în gunoaie și ape uzate”, deoarece sistemele sale centrale de alimentare cu apă și de canalizare au fost oprite. Căldura de vară a grăbit descompunerea a mii de cadavre aflate sub dărâmături, ceea ce a agravat problema, a spus acesta.

Vineri, consiliul l-a citat pe primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, care a declarat că zeci de mii de oameni din orașul devastat ar putea muri de dizenterie și holeră.