• Ucraina a cerut Iranului să plătească despăgubirile familiilor afectate de accidentul aviatic petrecut cu un an în urmă
  • Ucraina, Canada, Suedia, Marea Britanie și Afganistan au emis un comunicat prin care cer explicații Iranului

Ucraina a somat Iranul să plătească compensațiile familiilor care au fost afectate de prăbușirea avionului doborât de forțele aeriene iraniene în urmă cu un an, informează Reuters. Ucraina a mai numit în trecut modeul de gestionare a procesului de către Iran ca fiind „inacceptabil”. Mulți dintre pasageri erau cetățeni canadieni.

Iranul a informat presa că 10 ofițeri ai Gărzii Revoluționare vor fi judecați pentru prăbușirea avionului Ukrainian International Airlines în urmă cu un an, pe 8 ianuarie 2020. Au fost alocați 150.000 de dolari pentru familiile fiecărei victime.

Vineri, 8 februarie 2021, Ucraina, Canada, Suedia, Marea Britanie și Afganistan, țările care au pierdut cei mai mulți cetățeni în accidentul aviatic, au emis un comunicat comun prin care cer „o explicație completă și detaliată, inclusiv măsuri concrete care vor asigura că accidentul nu va deveni un precedent de urmat”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA