• Refugiații care au fugit în urma invaziei Rusiei în Ucraina ar trebui să rămână în străinătate în această iarnă din cauza penei de curent.
  • Rusia a lansat valuri de rachete și drone care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei.
  • Kievul spune că acestea au avariat până la 40% din sistemul energetic.

Refugiații care au fugit în urma invaziei Rusiei în Ucraina ar trebui să rămână în străinătate în această iarnă din cauza penei de curent create de bombardamentul Moscovei asupra infrastructurii energetice critice, a declarat un ministru ucrainean.

Într-un interviu difuzat marți la televiziunea națională ucraineană, vicepremierul Iryna Vereshchuk le-a spus ucrainenilor care se adăpostesc în prezent în străinătate că ar trebui să aștepte până la primăvară înainte de a se întoarce în Ucraina.

Am vrut să le cer (lor) să nu se mai întoarcă. Trebuie să supraviețuim iernii”, a spus ea. Începând cu 10 octombrie, Rusia a lansat valuri de rachete și drone care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei. Kievul spune că acestea au avariat până la 40% din sistemul energetic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Un oficial local din capitala Kiev a avertizat săptămâna trecută că locuitorii trebuie să fie pregătiți pentru posibile deconectări care să dureze zile sau chiar săptămâni. Loviturile asupra infrastructurii ucrainene au loc pe fondul creșterii prețurilor la energie, alimente și alte produse în Europa, unde au căutat adăpost majoritatea milioanelor de refugiați care au fugit din Ucraina în urma invaziei Rusiei din 24 februarie.

Acest lucru reprezintă o problemă pentru refugiați, dintre care mulți s-au străduit să găsească locuri de muncă permanente și bine plătite în noile lor țări de reședință. Vereshchuk a declarat că rețeaua nu va supraviețui” întoarcerii refugiaților din străinătate și că situația nu va face decât să se înrăutățească”. Să te întorci acum înseamnă să te riști pe tine și pe copiii tăi, rudele tale vulnerabile”, a spus ea.