- Ucraina interzice oficialilor să folosească Telegram.
- Kyrylo Budanov, șeful agenției ucrainene de informații militare, a dovedit capacitatea serviciilor speciale rusești de a spiona platforma.
- Potrivit bazei de date Telemetrio, aproximativ 33.000 de canale Telegram sunt active în Ucraina.
- Dispozitivele personale pot avea Telegram, însă nu și cele oficiale.
Ucraina a interzis aplicația de mesagerie Telegram pe dispozitivele utilizate de oficialii de stat, personal militar și lucrători esențiali.
Advertisment
Ucraina consideră că Rusia poate spiona atât mesajele, cât și utilizatorii, a declarat vineri un membru înalt al securității, scrie Reuters.
Oficialii ucraineni din domeniul securității au fost îngrijorați de utilizarea Telegram în timpul războiului
Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare a anunțat restricțiile după ce Kyrylo Budanov, șeful agenției ucrainene de informații militare GUR, a prezentat Consiliului dovezi ale capacității serviciilor speciale rusești de a spiona platforma, conform unei declarații.
Recomandări
Dar Andriy Kovalenko, șeful centrului Consiliului de Securitate pentru combaterea dezinformării, a postat pe Telegram că restricțiile se aplică numai dispozitivelor oficiale, nu și telefoanelor personale.
Președintele Volodymyr Zelenskiy, care face parte din consiliul de securitate, precum și comandanții militari și oficialii regionali și municipali publică în mod regulat actualizări privind războiul și raportează deciziile importante pe canalele lor Telegram.
Mass-media ucraineană a estimat că 75% dintre ucraineni folosesc aplicația pentru comunicare și a constatat că 72% o considerau o sursă cheie de informații la sfârșitul anului trecut.
Citește și
- Zelenski își prezintă planul de pace la Washington pe 26 septembrie. Ce speră să obțină președintele ucrainean
- BREAKING NEWS: Armata israeliană atacă Beirut, capitala Libanului. Atacul l-a vizat pe Ibrahim Aqeel, șef al Unității de Operațiuni Speciale a Hezbollah
- Merită România portofoliul Educație și Competențe de la Comisia Europeană? Conform PISA, 40% dintre elevii români de 15 ani sunt consideraţi analfabeţi funcţional
Partenerii noștri