• Potrivit lui Shmyhal, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor a fost abordată o gamă largă de subiecte, inclusiv politici umanitare, financiare, economice și energetice.
  • Aceștia au făcut apel la comunitatea internațională să recunoască eliberarea întregului teritoriu ocupat temporar al Ucrainei ca obiectiv comun.
  • Premierul ucrainean a fost citat de agenția de știri Interfax-Ucraina, care a declarat că nouă luni de invazie la scară largă au dovedit cât de importantă este de fapt unitatea populației din Ucraina, Polonia și Lituania.

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și prim-ministrul lituanian Ingrida Šimonytė au semnat o declarație comună în urma unei reuniuni în formatul Triunghiului de la Lublin, la Kiev. Aceștia au făcut apel la comunitatea internațională să recunoască eliberarea întregului teritoriu ocupat temporar al Ucrainei ca obiectiv comun.

În declarația convenită se declară că prim-miniștrii au făcut apel la comunitatea internațională să definească restaurarea integrității teritoriale a Ucrainei și eliberarea întregului teritoriu temporar ocupat al Ucrainei ca fiind un obiectiv comun clar”.

După întâlnirea cu omologii săi polonez și lituanian, Shmyhal a subliniat că declarația comună evidențiază, printre altele, contribuția semnificativă a statelor membre ale Triunghiului de la Lublin la consolidarea sprijinului internațional pentru Ucraina, la contracararea politicii agresive a Rusiei, la investigarea crimelor de război ale acesteia și la tragerea la răspundere a autorilor. Declarația comună subliniază, de asemenea, necesitatea de a continua să stimuleze ajutorul militar, financiar și umanitar acordat Ucrainei.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Premierul ucrainean a fost citat de agenția de știri Interfax-Ucraina, care a declarat că nouă luni de invazie la scară largă au dovedit cât de importantă este de fapt unitatea populației din Ucraina, Polonia și Lituania.

Întâlnirea de astăzi a demonstrat încă o dată că Ucraina, Lituania și Polonia împărtășesc obiective comune, valori, o poziție comună de evaluare a amenințărilor și o viziune despre cum să contracarăm agresiunea rusă și să accelerăm victoria noastră”, a declarat Shmyhal.

Potrivit lui Shmyhal, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor a fost abordată o gamă largă de subiecte, inclusiv politici umanitare, financiare, economice și energetice.