• Blindarea perimetrală a compartimentului pentru pasageri și a compartimentului motor este proiectată pentru a oferi protecție până la nivelul de protecție balistică CEN B7.
  • Senatorul este un vehicul blindat nou dezvoltat, conceput pentru utilizarea în cadrul forțelor de ordine și a patrulelor de frontieră.
  • Vehiculul este complet echipat cu aer condiționat pentru o utilizare confortabilă în medii dure.

Producătorul canadian de vehicule blindate Roshel a livrat o sută de transportoare blindate de personal de înaltă tehnologie Senator către Forțele Armate ucrainene. Vehiculele blindate, care transportă trupe, au fost livrate Ucrainei ca parte a ajutorului militar acordat de Ottawa Ucrainei și a sprijinului acordat de patronii din Europa de Est.

Compania Roshel a livrat peste 100 de vehicule. Peste 300 sunt în drum spre Ucraina”, au declarat înalți reprezentanți ai companiei.

Senatorul este un vehicul blindat nou dezvoltat (primul Senator a ieșit de pe linia de fabricație în 2018), conceput pentru utilizarea în cadrul forțelor de ordine și a patrulelor de frontieră.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Armata ucraineană a folosit în mod activ aceste vehicule în timpul contraofensivei din estul și sudul țării. În plus, un lot de vehicule blindate a fost predat trupelor de frontieră pentru a asigura securitatea la granița cu Belarus.

Armata remarcă bunele caracteristici de manevrabilitate ale senatorului în comparație cu vehiculele blindate americane și ucrainene mai grele. Compania a declarat că caroseria vehiculului a fost special concepută pentru a încorpora materiale avansate de izolare termică și fonică, oferind un nivel de confort fără compromisuri pentru ocupanții săi. Vehiculul este complet echipat cu aer condiționat pentru o utilizare confortabilă în medii dure.

Blindarea perimetrală a compartimentului pentru pasageri și a compartimentului motor este proiectată pentru a oferi protecție până la nivelul de protecție balistică CEN B7, dar blindajul Senatorului rezistă la un impact mai puternic. Podeaua este prevăzută cu protecție împotriva exploziilor pentru a apăra ocupanții în cazul exploziei simultane a 2 grenade de mână DM-51 din muniția germană sau a unor mine antipersonal ușoare echivalente.