• Ucrainenii se pregătesc de iarnă cu încălzire redusă sau chiar deloc.
  • Temperaturile din mai multe zone sunt deja sub zero grade.
  • Zelenski spune că jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei este oprită de Rusia.

Ucraina a îndemnat locuitorii din Kiev și din alte câteva zone să limiteze consumul de electricitate, în timp ce încearcă să se refacă în urma loviturilor rusești asupra rețelei electrice, în timp ce persoanele în vârstă și vulnerabile se pregăteau pentru o evacuare voluntară din Herson, devastată de război.

Cetățenii din orașul Herson, recent eliberat în sudul țării, unde Kievul afirmă că trupele rusești au distrus infrastructura critică înainte de a pleca la începutul acestei luni, pot solicita să fie relocați în zone unde problemele de securitate și de încălzire sunt mai puțin acute.

Cel mai probabil, oamenii din Ucraina vor trăi cu pene de curent – un eveniment zilnic în întreaga țară – cel puțin până la sfârșitul lunii martie, a declarat luni șeful unui important furnizor de energie. Răspunsul Rusiei la eșecurile militare din ultimele săptămâni a inclus o serie de atacuri cu rachete împotriva instalațiilor energetice care au lăsat milioane de oameni fără electricitate în timp ce iarna se instalează și temperaturile scad sub zero grade.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că jumătate din capacitatea energetică din Ucraina a fost distrusă de rachetele rusești. În discursul său video nocturn, el a îndemnat populația să economisească energie, în special în zonele greu încercate, cum ar fi Kiev, Vinnytsia în sud-vest, Sumî în nord și Odesa la Marea Neagră.

Daunele sistematice aduse sistemului nostru energetic de loviturile teroriștilor ruși sunt atât de considerabile încât toți oamenii și întreprinderile noastre ar trebui să fie atenți și să-și redistribuie consumul pe parcursul zilei”, a spus el. Încercați să vă limitați consumul personal de energie electrică.”