• Zelenski și premierul ungar au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, să dezvolte cooperarea dintre cele două țări în sectorul energetic.
  • Zelenski i-a mulţumit lui Viktor Orban, pentru că a sprijinit Ucraina să obţină statut de candidat la UE.
  • Zelenski l-a criticat, în repetate rânduri, pe Orban pentru opinia sa specială cu privire la Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban au convenit marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, să dezvolte cooperarea dintre cele două țări în sectorul energetic.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit premierului ungar Viktor Orban, pentru că a sprijinit Ucraina să obţină statut de candidat la UE.

„Am avut o conversaţie fructuoasă cu premierul ungar Viktor Orban. I-am mulţumit pentru susţinerea suveranităţii şi pentru că a oferit azil ucrainenilor. S-a ajuns la un acord pentru dezvoltarea cooperării în domeniul energiei. Vă mulţumesc pentru susţinerea statutului de candidat. L-am invitat să facă o vizită în Ucraina”, a declarat Zelenski pe reţelele de socializare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul energiei, potrivit presei ucrainene, citate de Interfax.

Zelenski l-a criticat, în repetate rânduri, pe Orban pentru opinia sa specială cu privire la Ucraina, inclusiv pentru obiecţiile Ungariei faţă de extinderea sancţiunilor antiruseşti la sectorul energetic.

Orban a respins de fiecare dată acuzaţiile şi a subliniat că apără interesele naţionale ale Ungariei.