• Zilele trecute, 13 soldați ruși care au înjurat o navă rusească au fost declarați decedați, după ce soldații de pe navă i-ar fi ucis.
  • Aceștia au refuzat să se predea și, în consecință, au suportat consecințele faptelor lor.
  • Marina ucraineană susține că cei 13 soldați sunt, de fapt, în viață.

Marina din Ucraina vine cu vești bune. Aceasta susține că soldații ucraineni care ar fi fost uciși de armata rusă sunt în viață. Gărzile de frontieră, în semn de respect și de apreciere pentru curajul soldaților, au primit onoruri din partea lui Zelenski. Cu toate acestea, la scurt timp după incident, Rusia a spus că trupele de pe Insula Șerpilor s-au predat.

Luni, prin intermediul unei postări pe Facebook, Forțele navale din Ucraina au spus că „frații noștri de arme sunt în viață și bine”.

Mai mult decât atât, Marina ucraineană a acuzat Rusia de reținerea ilegală a unui echipaj naval civil de căutare și de salvare ce fusese trimis de către Ucraina pe Insula Șerpilor, în urma atacului, cu scopul căutării și salvării militarilor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Soldații din Ucraina nu au vrut să se predea atacatorilor

Soldații ucraineni care au fost uciși pe Insula Șerpilor, în timpul unui bombardament aerian și maritim, le-au spus unor ofițeri de la bordul unei nave de război a marinei rusești „du-te la naiba”, atunci când li s-a cerut să se predea.

În momentul în care trupele rusești au bombardat joi insula Snake, o insulă stâncoasă de aproximativ 16 hectare deținută de Ucraina, situată la aproximativ 300 km vest de Crimeea, erau 13 polițiști de frontieră staționați pe Insula Șerpilor. Toți cei 13 soldați au murit după ce au refuzat să se predea, au anunțat oficialii ucraineni.

„Aceasta este o navă militară de război. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să depuneți armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”, a fost înregistrată declarația biroului rusesc pe un canal radio naval.